maanantai 11. elokuuta 2014

Liiketilan pohjapiirros & kaluste suunnittelu

pohjapiirros
Tänään koulussa muut kävi läpi prosentti laskuja, mutta koska mä olen ne jo käynyt toisen ryhmän kanssa läpi, siirryin tekemään pohjapiirrosta. Meillä on markkinoinnin tutkinnon osassa sellainen vaatimus, että osaa tulkita pohjapiirroksia ja suunnitella niiden pohjalta liikkeen kalustuksen, miettiä asiakas kierron jne. joten tämä tehtävä liittyi siihen.

Yritin ensin netistä löytää hyvää pohjapiirrosta, mutta ei sellaista oikein tullut eteen. Joten päätin sitten piirtää sellaisen itse. Käytin pohjan piirtämiseen paintia ja tulostin kuvan sitten ulos, kun olin saanut hahmoteltua siihen seinät, näyteikkunat, kylmiön ja kaikki kiinteät kalusteet. Yritin saada kuvaa mittakaavaan tai ainakin jotenkin suhteiltaan todellisuutta vastaavaksi. WC-pöntöstä taisi tulla hiukan liian iso, ja takahuoneen lavuaarista, mutta se voikin sitten olla sellainen talouskeittiö kokoa oleva lavuaari, joten se ei varmaan haittaa kauhean paljon.

Lisäsin kalusteet pohjapiirroksen päälle leikkaa liimaa taktiikalla. Yritin suunnitella niistä mahdollisimman monipuolisia ja liikuteltavia. Lopuksi lisäsin vielä profiili kuvat kalusteista, jotta niistä saisi paremman käsityksen ja merkitsin niiden korkeuden profiilikuvien viereen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D