tarjolla juhlissani oli mansikka-sitruuna-marenki-kakkua ja tietenkin boolia :P |
Vietin tuossa lauantaina 20-vuotis synttäreitäni, (täytyykin muistaa korjata ikäni blogin kuvaukseen, että pysytään totuuden mukaisina :P) ja niin kuin arvata saattaa floristi-opiskelijan juhlissa tulee olla kukkia paljon, paljon KUKKKIA! :D Ja koska olen niin auttamattoman perso kaikelle kauniille, halusin lisätä juhlatunnelmaa paperilampuilla, räsymatoilla (jotka oli sisareni oiva idea ;)) tyynyillä ja juhlavaloilla.
Liilat paperilamput ostin Tigerista, ja ne olivatkin yllättävän halpoja vain 2 € kipale. Ostin Tigerista myös teemaan sopivia tarjoiluastioita (myöskin edulliseen-lue pilkka- hintaan) ja servettejä. Kukat tuli kerättyä tädin puutarhasta, jossa olen ennenkin käynyt ryöstöretkillä (mutta ihan luvan kanssa tällä kertaa :D)
Ja sitten tein vielä itselleni päähän tälläsen kukkapannan, jossa itse asiassa on pohjalla sama metallinen panta kuin edellisessäkin hiuskoristeesssa joka tuli itselle. Tein kaaos punonnalla hopeijsesta myrttilangasta leveämmän pohjan, johon liimasin kukat. Jotenkin lähiaikoina sininen väri on miellyttänyt mua kovasti, joten se päätyi tähänkin pantaan. Kukkina käytin saintpauliaa ja ruiskukkaa. Lisukkeeksi tuli helminauhaa ja pinnalle herttalyhdyn lehtiä ja rankaa.
Jos joku ihmettelee, että miksi se on niin rusikoidun näköinen niin se johtuu siitä, että nää kuvat on otettu sillon sunnuntaina eli seuraavana päivänä ja se oli mun päässä koko illan myöskin siellä yökerhossa.. Eli älkää väittäkö mulle ettei ne kukat kestä kuiviltaan! Se on materiaali valinta kysymys. Mutta jos haluat katsoa hieman freesimpiä ja (parempi laatuisiakin) kuvia minusta ja kukista, niin ne voi katsoa mun kaverin blogista, jolla oli järkkäri mukana juhlissa.
Boolin ja marenkikakun reseptit:
Booli
juissi vadelmamehua noin 1 tölkki
kivennäisvettä noin 2 l
raparperi likööriä noin puolipulloa
kirkasta viinaa noin puolipulloa
koristeeksi:
vadelmia, karambolaa ja jäitä
Marenkikakku
pohja:
2 kpl valmiita marenkilevyjä
Täyte:
mansikoita noin 500g
valio sitruuna rahkaa 400g
kuohukermaa 2dl
mascarponea 500g
sokeria 2 tl
koristeeksi:
mintunlehtiä
Lisää kermaan sokeri ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää sitruunarahka ja mascarpone. Kerrosta marenkilevyn päälle täytettä ja sitten puolet mansikoita, lisää toinen marenkilevy ja kerrosta loput täytteestä. Koristele lopuilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Tarjoile heti.
Jos joku ihmettelee, että miksi se on niin rusikoidun näköinen niin se johtuu siitä, että nää kuvat on otettu sillon sunnuntaina eli seuraavana päivänä ja se oli mun päässä koko illan myöskin siellä yökerhossa.. Eli älkää väittäkö mulle ettei ne kukat kestä kuiviltaan! Se on materiaali valinta kysymys. Mutta jos haluat katsoa hieman freesimpiä ja (parempi laatuisiakin) kuvia minusta ja kukista, niin ne voi katsoa mun kaverin blogista, jolla oli järkkäri mukana juhlissa.
Boolin ja marenkikakun reseptit:
Booli
juissi vadelmamehua noin 1 tölkki
kivennäisvettä noin 2 l
raparperi likööriä noin puolipulloa
kirkasta viinaa noin puolipulloa
koristeeksi:
vadelmia, karambolaa ja jäitä
Marenkikakku
pohja:
2 kpl valmiita marenkilevyjä
Täyte:
mansikoita noin 500g
valio sitruuna rahkaa 400g
kuohukermaa 2dl
mascarponea 500g
sokeria 2 tl
koristeeksi:
mintunlehtiä
Lisää kermaan sokeri ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää sitruunarahka ja mascarpone. Kerrosta marenkilevyn päälle täytettä ja sitten puolet mansikoita, lisää toinen marenkilevy ja kerrosta loput täytteestä. Koristele lopuilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D