torstai 23. lokakuuta 2014

Juhla koristelu, istumapöytä ja noutopöytä

istumapöydän koriste
Tällä viikolla koulussa suunniteltiin, piirrettiin ja toteutettiin kolme työtä, hautajaisiin  noutopöydän koristelu, istumapöydän koristelu ja surukimppu, tekstatuilla nauhoilla. Kaikissa töissä sai olla syksyistä tunnelmaa ja hintaa ei ollut rajoitettu, töissä piti myös käyttää ruusua, koska se oli meidän leikki vainajan lempi kukka.

Aloitimme maanantaina töiden suunnittelusta ja piirtämisestä. Maanantaina olisi myös pitänyt ehtiä keräämään luonnon materiaalia, mutta koska piirtämiseen upposi niin paljon aikaa, jäi luonnonmateriaalin kerääminen tiistai päivälle. Joten aikataulu hieman petti, mutta onneksi en ollut ainoa :D joten ope myönsi meille tunnin lisä aikaa.

yksi noutopöydän kolmesta asetelmasta
Ideanan tässä noutopöydän koristelussa oli tehdä kolme asetelmaa, joissa on paljon negatiivista tilaa, joka hämää silmää luuleman niitä vielä isommiksi, mitä ne oikeasti on. Tän pienen niksin mä opin Thomas De Bruynen havaintoesityksestä, ja ajattelin, että se pääsee tässä nyt käyttöön. Toivottua syksyistä fiilistä tulee pihlajan marjoista, auringonkukista ja koivun oksista tehdyistä patukoista. Halusin käyttää myös vaaleanpunaista ruusua, koska kaikki muut meidän luokkalaiset halusi käyttää joko oransseja tai punaisia ruusuja.

noutopöydän asetelmat pöydässä paikallaan


Surukimppu ja nauhat tuli valmistettua siinä yli määräiseksi annetussa tunnisaa, joten niistä tuli vähän sinne päin. Kimpusta jäi puuttumaan se syksyisyys, koska en enää jaksanut lähteä hakemaan ulkoa mitään materialia. Nauhasta tuli ihan ok vaikka tekstasin sen hät hätää valmiiksi.

surukimppu tekstatuilla nauhoilla
Käytetyt materiali:

Istumapöydän asetelma
ruusu Rosa, neilikka Dianthus, kengurunkäpälä Aginosanthus, koivu Betula, hortensia Hydrangea, pihlaja Sorbus, perhoskämmekkä Phalaenopsis ja joku tuntematon piikkipensas.

Noutopöydän asetelmat
Auringonkukka Helianthus, ruusu Rosa, neilikka Dianthus, kengurunkäpälä Aginosanthus, koivu Betula, inkalilja Alstromeria, hortensia Hydrangea, pihlaja Sorbus

kukkasientä, tiilimurskaa/punaista haketta, rautalankaa ja myrttilankaa

Surukimppu
ruusu Rosa, germini Gerbera, perhoskämmekkä Phalaenopsis, tuija Thuja, herttavuorenkilpi Bergenia.

Luonnos piirrokset

istumapöydän asetelman piirros
noutopöydän asetelma
surukimpun piirros


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D