tiistai 22. huhtikuuta 2014

pääsiäislilja & suklaamuna

muna rikasta pääsiäistä :3
Juu, on vähän myöhässä tämä pääsiäis postaus, mutta väliäkö sillä, pääasia, että sain sen nyt tänne blogii. Innostuttiin äidin kanssa värjäämään munia. Meillä oli keittiössä aika moiset keitokset menellään. Nää kuvassa olevat munat on värjätty punakaalilla (sininen), mustikoilla (liila), kurkumalla (keltanen), paprikajauheella (oranssi), pikakahvi jauheella (ruskea) ja elintarvike värillä (vihreä). Aika jännä miten tollasilla yllättävilläkin aineilla saa noinkin intensiivistä väriä aikaseksi. Ja noi värjäysohjeet näihin muniin on Strömsöstä pöllästyjä.

korkea pääsiäiskimppu
Tehtiin tossa viime keskiviikkona kimppuja koululla ja saatiin viedä ne sitten kotiin. Äiti oli oikein iloinen kun toin kimppuja oikein kaksin kappalein. Onneksi tuli molempiin laitettua noita ihania narsisseja, kun ne on sekä mun, että äidin suosikkeja, ja kehu se mummukin oikeen upeeksi tota korkeeta kimppua, että kai tässä jotain on tullu oikein tehtyä :P

matala ja ilmava pääsiäiskimppu

Käytetyt materiaalit

Korkeakimppu: koreanonnenpensas Forsythia, narsissi Narcissus, verililjapuu Cordyline, neilikka Dianthus, lumipalloheisi Viburnum, karhunheinä Xerophyllum, tuonenkielo Aspidistra, salal Gaultheria, eukalyptus Eucalyptus.

Matalakimppu: tulppaani Tulipa, narsissi Narcissus, ikiviuhko Limoniun (kahdenlaista), pajunkissaoksa Salix, salal Gaultheria, nahkalehti, karhunheinä Xerophyllum.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D