lauantai 10. tammikuuta 2015

Uuden vuoden reissu Hollantiin, osa1.

katunäkymiä Amsterdamista
Olin tosiaan uuden vuoden aikaan Hollannissa, vietin siellä viikon kyläillen siskoni luona ja kiertäen Amsterdamia, Haarlemia ja Zandvoortia. Ajattelin jakaa näitä matkakuvia tänne bloginkin puolelle, mutta koska niitä tuli otettua niin paljon jaan ne todennäköisesti useampaan osaan. Tässä osassa ajattelin laittaa kuvia Amsterdamin ja Haarlemin taloista ja kaduista ihan näin tunnelman virittäjäksi tähän alkuun. Myöhemmin tulee sitten kuvia kukkatorilta ja Aalsmeerin kukkatukusta ja paikallisista kukkakaupoista.

Amsterdamilainen talo
Amsterdamilaiset ja Haarlemilaiset talot oli musta tosi erilaisia verrattuna rakennuksiin täällä kotona. Oli tosi hienoo kierrellä Amsterdamin katuja ja ihailla kaikkia vanhoja ja korkeita tiilirakennuksia, jotka oli säästetty. Itse asiassa en nähnyt melkein ollenkaan uusia rakennuksia tai rumia supermarketteja ja se oli hienoa. Kaikki kaupat olivat pieniä ja putiikkimaisia, mikä oli kivaa, kuitenkin vain siihen asti kun ruuhka-aika tuli ja ihmisiä oli koko liike täynnä. Ainakin Amsterdamissa oli aina paljon ihmisiä, ehkä vähän liika mun makuun. Haarlem sen sijaan, jossa mun siskon koulu ja asuntolakin sijaitsi oli kivempi paikka. Sama rento fiilis kuin Amsterdamissa, paljon kivoja kauppoja, mutta vähemmän ihmisiä.
kanaali veneitä Amsterdamissa

poseerausta Amsterdamissa

Haarlemilainen talo ja tuuliviiri

Haarlemin suojelijan patsas
Haarlemin suojelijan patsas keskusaukion laidalla, oli saanut koristeekseen kitaran, jossa oli välkkyvät koristevalot. Ilmeisesti Haarlem on jotenkin kuuluisa noista kitaroista, mutta ei sitten saatu selville siitä sen enempää.

Haarlemin kirkko 
Siinä oli tää postaus, lisää tulee toivottavasti lähipäivinä kunhan jaksan käydä läpi kaikki reissun kuvat..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D