keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Seppele; osa 3

Haarukkalangoitus

Seppeleen kukkaryhmä haarukkalangoittamalla
Eli sitten tiistaina tehtiin samoista kukista kanssa perinteinen dekoratiivinen seppleen kukkaryhmä kuin maanantainakin, mutta eri tekniikalla. En ollutkaan ennen kokeillut tota haarukkalangoitusta tolleen kukkiin, vihreisiin ja havuihin sitä oli tullut kokeiltua, jo aikaisemmin. Tästä kukkaryhmästä tulikin tekniikan vaihdoksen myötä hieman ilmavampi ja isompi kuin edellisestä, minkä takia kukkaryhmä onkin hiukan liian iso tähän seppeleeseen ja tuo epäsymmetrisyys tossa asetelmassa ei ihan toteutunut, koska taakse tuleva lyhyempi linja jäi liian pitkäksi (keski kukasta mitattuna ei ole 1/3 ja 2/3, vaan vähän vajaa puolet ja puolet)

Mutta jos nyt verrataan näitä kahta tekniikkaa, niin alkuunsa toi haarukkalngoitus tuntui työläältä, mutta taas lopussa säästyi siltä sienen peittämiseltä. Haarukkalangoituksella tehty kukkaryhmä istuukin mun mielestä tohon seppeleen muotoon paremmin kuin kukkasienen tehty, koska kukkasienestä tulee helposti sellainen möykky tuohon sepeleen päälle, ja tällä haarukkalangoituksella tehty kukkaryhmä pysyy kauniimmin samassa linjassa seppeleen kanssa.

Kukkamateriaalina on, oksaneilikkaa Dianthus, isoa neilikkaa Dianthus, germiniä Gerbera, krysanteemia Chrysanthemum, leikko daneeta, isoa ruscusta Ruscus.

Haarukkalangoitukseen on käytetty eri kokoisia ja vahvuisia mustia ja vihreitä rautalankoja.

Haarukkalangoituksella seppeleen harjaa kiertävä kukkaryhmä

Seppelettä kiertävä kukkarymä
Eli tekniikkana oli sama haarukkalangoitus, mutta nyt yhden yksittäisen kukkarymän sijaan, tehtiin samaan seppeleeseen samoista kukista yksi kukkaryhmä joka kiertää seppeleen harjaa. Kukkia tähän meni hieman enemmän kuin tuohon perinteiseen kukkaryhmään, joten lisäsinkin tähän vaaleanpunaista oksaruusua (Rosa). 

Ensi kerralla pitää kiinnittää huomiota isojen kukkien sommitteluun, että ne tulevat oikeisiin väleihin ja että materiaali toistuu tasaisesti työn sisällä. Kukkaryhmän olisi pitänyt alkaa lähempänä ulkoreunaa, nyt syntyy sellainen vaikutelma, että kukkaryhmä olisi kutistunut seppeleen päällä ja kukkaryhmä näyttää liian leveältä seppeleeseen nähden.

Muuten samat materiaalit kuin ylemmässä työssä, lisänä kuitenkin oksaruusua Rosa.

Lopuksi vielä kuva kaikkien seppeleistä :)

Koko luokan seppeleet rivissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D