maanantai 26. toukokuuta 2014

Metsäpuutarha luonnon kukista

metsäpuutarha
Ajattelin laittaa kuvia mun 'metsäpuutarhasta' tänne bloginkin puolelle, kun lisäsin siihen eilen muutamia kasveja, joita olin tuonut mökiltä. Tää puutarha on muuten tehty jo pari vuotta sitten, ja oon keränny siihen kasveja meen mökiltä ja muutamia oon ostanutkin.

Kielot Covallaria, kurjenpolvet Geranium, metsäorvokit Viola, kotkansiipi saniaiset Matteuccia, linnunsilmät (en tiedä latinan kielistä nimeä) ja metsämansikat Fragaria on tosiaan kerätty sieltä meen mökiltä.

Ja ostettuja kasveja on noi lehtotaponlehdet Asarum, jotka on tosi hyvin alkanu leviämään, arovuokko Anemone ja rönsytiarella Tiarella, joka on kyllä vähän huonosti alkanut kasvamaan, en tiedä kyllä miksi.
pikkukuvissa (ylhäältä alas): kurjenpolvi, linnunsilmä, lehtotaponlehti


Sieltä mökiltä löytyi myös toi isommassa kuvassa näkyvä sammaloitunut kivi, ja on siellä pieni lampikin (ei vaan näy kuvissa), jonka tein ylijäämä betonista, kahden erikokoisen ämpärin avulla, harmi vaan, että se aina täyttyy ton lehtikuusen neulasilla, joka on lammen yläpuolella. Eikä siinä oikeen vesi tahdo pysyä, ja jos pysyykin niin siitä tulee sellasta haisevaa liejua, oonkin ajatellu sen täyttämistä kivillä tai jollain sen tapaisella. Tai sitten pitäisi tehdä kokonaan uusi ja isompi allas.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D