lauantai 7. kesäkuuta 2014

Tilatyö

'étoile de mer' meritähtiTällä viikolla oli taas pitkästä aikaa lähiopetusta (jipii!), ja kolmena päivänä perehdyttiinkin tilatöihin. Opettaja antoi maanataina 'kotiläksyksi' kerätä tiistaita ja keskiviikkoa varten luonnonmateriaalia, joita voitaisiin sitten hyödyntää isoissa tilatöissä. 

Meidän omassa pihassa ei tällä hetkellä kukkinut, sitten juuri mitään, joten kävin 'varkaissa' tätini puutarhassa, josta löytykin sopivasti kaikkea tarpeellista. kaikki muut kukat on kerätty pihalta, paitsi leijonankidat jotka on viljeltyä materiaalia. 

Idea tähän työhön piti hakea siitä tilasta johon se sijoitetaan. Minä valitsin tilakseni meidän koulun päärakennuksen aulan, ja työ sijoitettiin aulaan niin, että se on aulan ja ruokalan välisen lasiseinän edessä, jotta se näkyisi molempiin tiloihin ja mahdollisimman monelle ihmiselle. Ja kaikki valinnat tuli perustella tila-analyysiin pohjautuen. Esim. neliökuvioinen lattia, määräsi suorakaiteen muotoisen pohjan, siniset seinät, sama sävy toistuu työssä.

vasemmalla alhaalla näkyy se, mitä yritin selittää noista rimoista :D 

Mitoitin myös noi levyt samalle tasolle kuin on noi puurimat tuossa lasiseinässä. Ruokalasta katsottuna näyttääkin siltä ettei levyjä ole, ja että työ jatkuu yhtenäisenä ylösasti. Aika hieno illuusio :D En edes ajatellut sitä näin, vaan että se näyttäisi yhtenäisemmältä ja selkeämmältä, jos levyt ovat samalla tasolla rimojen kanssa.

Opettajalla oli vielä sellainen idea, että olisi hienompi ja viimeistellympi työ, jos betoni jalka olisi kanssa neliön/suorakaiteen mallinen ja harjateräkset päällystetty tai maalattu väreihin sopivalla materiaalilla/maalilla ja sijoitettu kolme jalkaa kahden sijaan, epäsymmetrisesti, jolloin ne häipyvät näkyvistä paremmin kuin suoraan keskellä symmetrisesti olevat tolpat. Mutta koska me käytettiin jo valmiiksi tehtyjä telineitä eikä tehty niitä itse alusta asti, niin siihen ei voinut vaikuttaa.Ja sellaset korjaus ehdotukset oli vielä, että alumiinilanka sidokset sais olla siistempiä ja kukissa pidempiä varsia, tätä jälkimmäistä korjasinkin lisäämällä leijonankitaa, joka yltää alimmasta levystä ylimpään ja siirsin yhden pidemmän meritähti-taikasauva-tikun työn keskeltä etureunaan. Opettaja ei oikein innostunut mun meritähti-taikasauva-tikuista, mutta perustelin niitä sillä, että ne menee väriltään aulan koivupuisiin tuoleihin ja pöytiin, ja koska nää 'juhlat' on meribiologin synttärit :D keksityt taustatarinat ja asiakkaat kunniaan!

tässä vielä vähän työn eri vaiheita, ja käytettyjä materiaaleja

Käytetyt materiaalit: leijonankita Antirrhinium, syreeni Syringa, rentoakankaali Ajuga, kärhö Clematis, vuorikaunokki Centaurea, hevoskastanja (kukinto) Aesculus, viiruhelpi Phalaris.

Muut materiaalit: lasisuppilot, alumiinilanka, puuhelmiä, simpukoita ja meritähtiä.

Pohja: harjateräs, betoni, eristelevy (styrox), silkkipaperi, ohennettu Eri Keeper- liima.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D