lauantai 18. tammikuuta 2014

Morsiuskimppu hyasintista

Morsiuskimppu 

Harjoittelimme koulussa keskiviikkona morsiuskimppujen tekoa, katkaistuin varsin tekniikalla. Kaikki käyttivät pahvista leikattua pyöreää pohjaa, jonka sai itse päällystää haluamallaan tavalla ja materiaalilla. Minä päällystin omani tumman liilalla silkkipaperilla, vaalean liiloilla höyhenillä ja liilalla huopalangalla.

hyasinttipötköt ja alumiinilanka kukka
Kaikkien tuli myös käyttää kimpussaan hyasintin kelloja. Minä laitoin tumman sinisestä hyasintista pujotettuja pötköjä omaan kimppuuni. Nämä hyasintti pötköt, eli lei-tekniikalla rautalankaan peräkanaa pujotetut hyasintin kellot ovat tosi vanha tapa käyttää hyasinttia kukkasidonnassa. 

Töissä juuri keskusteltiin työkamujen kanssa siitä kuinka joulusta yli jääneet hyasintit voisi hyödyntää, ja tämä tekniikka nousi keskusteluun. Toinen työkaveri muisteli, että hyasintti pötköjä käytettiin jo silloin kun hän on tullut alalle ja tämä työkaveri, näin vain mainitakseni hipoo jo kunnioitettavasti eläkeikää :D Eli vanha tekniikka siis! 

Ja en tiedä onko joku nähnyt, mutta Strömsön yhdessä jaksossa Owe Salmela käytti hyasinttiä tällä tavoin. Owe teki 1920- luvun tyylistä asetelmaa, jossa oli hyasinttipötköjen lisäksi valkoliljaa., neilikoita, asparagusta ja muita sellaisia. Jos joku haluaa katsoa kuvia Owen asetelmasta niin niitä löytyy täältä.
hyasinttia, neilikkaa, ritarinkannusta...
 Hyasintin lisäksi kimpussa on liilaa neilikkaa ja sinistä ritarinkannusta. Halusin alunperin kimppuuni koristeeksi helmiä, mutta en löytänyt sopivan sävyisiä, jotka olisivat täydentäneet kimppuani, joten sen sijaan tein liilasta alumiinilangasta tuollaisia kukkia, musta niistä tuli juuri sopiva lisä tohon kimppuun. 

Ja tekniikka kuva
 Ja kahvaosan siistein ihan vaan tumman liilalla nauhalla, joka on kiinnitetty kaksipuoleisella teipillä. Ja tässä kuvassa näkyy toi pahvista tehty pohja, joka on peitetty sillä silkkipaperilla, höyhenillä ja villalangalla.

2 kommenttia:

Ja kipinkapin kommettia tulemaan :D